2. El Yarı Portal Vinç
3,7 Dk Okuma
İkinci el yarı portal vinç seçenekleri geniş yelpazesi ile kişilerin karşısına çıkıyor. Bu yarı portal forma sahip vinç türünün kullanım amacı ihtiyaç duyulan alana göre değişiklik gösterebiliyor. Aynı zamanda yarı portal özelliğindeki bu vinçlerin birtakım çeşitleri de mevcut denilebilir.
Yarı Portal Vinç Nedir?
Yarı portal vinç vincin bir ucunun kulübede desteğe sahip olduğu ve diğer ucunun kendi ayakları aracılığıyla kendi kendine desteğe ihtiyaç duyduğu bir forma sahip olmasıyla biliniyor. Bu vinç türünde dış mekan çalışmaları için tavan boşluğunda bir kısıtlama olmaması avantaj olarak sayılabilir. Ayrıca bu vinç kullanılırken kaldırma yüksekliğini en üst düzeye çıkarmak için bacaksız tarafa tabure tasarımı eklenebilir.
Bu vinç türü zemin alanının kullanımını optimize etmek için açıklık seçimine olanak tanır. Yarı portal adı verilen vinç türü açık alanda yük taşıma ve kaldırma uygulamaları için bir tarafı yere sabitlenmiş, diğer tarafı binanın köşebent adı verilen çıkıntıları üzerinde hareket eden hareketli ray üzerindeki bir vinç türüdür.
2. El Malzeme, Çelik Konstrüksiyon Ürünler
İkinci el çelik konstrüksiyon ürünleri için lütfen Aksu Metal‘i arayın!
Yarı Portal Vinç Kullanım Alanları Nelerdir?
Bu vinç türü çoğunlukla mekanik işleme atölyelerinde, açık alanlarda ve depolarda malzeme taşıma amacıyla kullanılır. Bazı vinçler ağır malzemelerin kapalı alanlarda kaldırılması ve taşınması gereken şantiyeler için de uygun nitelikler taşır.
Ayrıca depolarda, malların yüklenmesi ve boşaltılması da dahil olmak üzere verimli malzeme taşıma işlemi için portal vinçler kullanılır. Bu etkenlere bağlı olarak yarı portal forma sahip vinç türlerinin birçok kullanım seçeneğine sahip olduğu rahat bir şekilde söylenebilir. Bu vinç türü birçok farklı inşaat ve mühendislik sektöründe sıklıkla kullanılır.
Portal vinç özellikleri arasında en yaygın olarak kurulum kolaylığı sayılabilir. Tek bacaklı tasarım özellikle zemin alanının sınırlı veya düzensiz olduğu durumlarda esneklik sağlar. Bu vincin tek ayak üzerinde çalışabilmesi engelli veya engebeli arazilerin bulunduğu alanlardan geçmesine olanak tanıyarak çeşitli saha koşullarına da uyum sağlar. Bu vinçler yük taşırken manevra kabiliyetini artırmak, malzeme taşıma operasyonlarında hassasiyet ve kontrol sağlamak üzere tasarlanır. Aynı zamanda sınırlı alanlarda verimli malzeme taşıma gerektiren endüstriler için pratik bir çözümü temsil eder. Yarı portal vinç kullanımı ürünün kullanılacağı amaca ve mekana göre şekil alabilir.
Yarı Portal Vinç Çeşitleri Nelerdir?
Portal vinç çeşitleri kullanım alanına ve amacına bağlı olarak belirlenir demek doğru olur. Buna göre bu vinç türünün çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;
- Tek Kirişli Yan Portal Vinç: Tek kirişli yarı portal vinçler genellikle 3-20 ton arasında değişen, orta ve ağır kaldırma kapasitelerini taşıyacak şekilde tasarlanır. Zemin seviyesindeki ray ile portal kirişi arasındaki boşluğu kapsayan bir ana kirişe sahiptirler.
- Araba vinci, kirişin uzunluğu boyunca hareket eder ve vincine bağlı bir kancayla yükü kaldırır. Tek kirişli tasarım bu vinçleri hafif, kullanımı kolay ve uygun maliyetli hale getirir.
- Daha hafif yükler ve daha küçük çalışma alanları için ideal özellikler taşır.
- Aynı zamanda bu vinç türü atölye ve açık havalarda sıklıkla tercih edilir.
- Çift kirişli yarı portal vinçler daha ağır yükleri kaldıracak şekilde tasarlanmıştır ve tek kirişli seçeneklere göre daha fazla kaldırma yüksekliği sunar. Zemin seviyesindeki ray ile portal kirişi arasındaki boşluğu kapsayan iki ana kirişe sahip olması ile bilinir.
- Çift kirişli yarım portal vinçler daha büyük yüklerin taşınması için ideal nitelikler taşır. Aynı zamanda bu vinç türü ışıklar, uyarı cihazları ve çarpışma önleme sistemleri gibi ek özelliklerle de özelleştirilebilir.