Sac Türleri Nedir İkinciel Sac Türleri

3,7 Dk Okuma

Sac Türleri Nedir Hurda Sac Türleri

Sac türleri geniş bir listeye sahiptir. Bu durum kullanım alanlarının da aynı şekilde geniş bir liste ile sunulmasını sağlar. Yapı projeleri için uygun hale getirilen savcılar özellikle yapı malzemeleri sektöründe en çok tercih edilen parçalardan biridir.

İnşa edilen binalar için daha ekonomik ve sağlam bir malzeme olması tercih edilmesini sağlayan özelliklerinden biridir. Bununla birlikte çeşitlerinin değişkenlik gösteren özelliklere sahip olduklarını söylemek mümkündür.

Sac Türleri Nedir Hurda Sac Türleri

Sac Nedir?

Sac çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmadan önce sacın ne olduğunu öğrenmek gerekir. Endüstriyel bir işlem ile üretilen sac ince, düz parçalar haline getirilmiş tabakalardır. Saclar düz parçalar ya da kangal şeritler olarak satılır. Bobinler metal levhanın sürekli olarak bir kesiciden geçirilmesi ile üretilir. Farklı şekillerde kesilip bükülebilen bir malzeme olması kullanım esnasında önemli avantajlar sunmasını sağlar.

0530 265 44 40

2. El Malzeme, Çelik Konstrüksiyon Ürünler

İkinci el çelik konstrüksiyon ürünleri için lütfen Aksu Metal‘i arayın!

0530 265 44 40

Sac Çeşitleri Nelerdir?

Her proje için kullanılan sacların birbirinden farklı çeşitleri bulunur. Bunların arasında;

  • Galvanizli çelik sac: Galvanizli saclar sac çeşitleri arasında bulunan ve en çok kullanılan çeşitlerden biridir. Sac denildiğinde akıllara gelen malzemelerin başında galvanizli sac gelir. Korozyonun önlenmesinde yardımcı olmak için yapılarda kullanılır. Bununla birlikte mobilya ve araba yapımı da dahil olmak üzere pek çok uygulamada aktif bir şekilde kullanıldığı görülür. Galvanizli saç üretme sürecinde genellikle saç yüksek sıcaklıklara sahip çinkoya daldırılır. Galvanizleme işlemi sonrası çinko kaplama oksijenle reaksiyona girer ve çinko oksit meydana gelir. Bu durum çeliğin korunmasına yardımcı bir süreçtir ve uzun ömürlü bir kullanımı beraberinde getirir.
  • Trapez sac: galvanizli ince saç kullanılarak üretilen ancak fırınlama işlemi ile boyalı bir şekilde satılan sac çeşidine trapez saclar adı verilir. Trapez ya da çatı kaplama sacı olarak adlandırılır. Son yılların en çok tercih edilen çeşitlerinden biridir. Yüksek dayanıklılığa sahiptir. Estetik bir görüntü sunuyor olması endüstriyel tasarım adına önemli bir rol oynar. Trapez sac genellikle çatı ve cephe kaplamalarında kullanılır. Binalar, konutlar ve prefabrik yapılar trapez sac kullanımının en yaygın olduğu alanlar arasında yer alır.
  • Levha saclar: Levha saclar pek çok sektörde kendilerine yer bulmayı başaran bir sac çeşididir. Metallerden elde edilen levha saclar düzgün ve pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Yassı halde üretilirler ve projeye uygun olacak şekilde talep edilen incelik ve boyut ile üretilebilirler. Düzleştirilmemiş, rulo halde üretilen levha saclar ile karşılaşmak da mümkündür.
  • Baskılı saclar: Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yapı elemanları da farklı versiyonlara ulaşmayı başarmıştır. Bu durum projelerin daha başarılı şekilde tamamlanmasını sağlar. Sac çeşitleri arasında bulunan ve pek çok alanda karşınıza çıkabilecek olan baskılı saclar çelik ve demir sektörünün en sık kullanılan ürünlerinden biridir. Farklı işlemlerden geçirilerek son halini alan baskılı saclar çeşitli türden desenler ile baskıların eklenmesiyle üretilir.

Sac İkinci El Alınabilir Mi?

Birbirinden farklı çeşitlere sahip olduğu için her projede kullanılabilecek bir ürün grubu olan sac çeşitleri avantajlı bir kullanım sunar. Çeşitlerine bağlı olarak özellikleri değişkenlik gösterir. Ancak tüm çeşitlerin ortak özellikleri arasında uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor olmaları bulunur.

Sac Türleri Nedir Hurda Sac Türleri

Bu özellikleri ele alındığında ikinci el sac satın almanın mantıklı olduğunu söylemek mümkündür. Böylelikle ekonomik açıdan zorlanmanız söz konusu olmaz.

Bununla birlikte elinizde bulunan ve çeşitli etkenler dolayısıyla aktif kullanım ömrünü yitiren sacların satışını da gerçekleştirebilirsiniz. Gerçekleştirdiğiniz satış sonrasında belirli bir ödeme alırsınız. Aynı zamanda geri dönüşüm sürecine de katkı sağlamış ve çevre kirliliğini engellemek için önemli bir adım atmış olursunuz.

Kategori: 2. El Malzeme

Paylaşın

Takip Edin

İçindekiler

İletişim Destek

Telefon: 0216 335 92 98

Gsm: 0532 637 14 12

Gsm: 0530 265 44 40

yusuf@aksumetal.com.tr

2. El Malzemeler